Verbrandde varkensmignonette met aardappeltonnetjes en gevulde courgette
Natuurlijk is die beklimming van de Mont Ventoux slechts een klein deeltje van mijn leven. Op dit ogenblik ben ik er nogal fel mee bezig, maar daarbuiten doe ik nog andere dingen.
Zoals bijvoorbeeld kokschool. Ondertussen zit ik aan de vijfde module aan de PIVA. Nu is dat de vleesmodule. Gisterenavond stond er een oeroud Vlaams gerecht, varkensvlees met aardappelen en courgette. Helaas was het vlees echt niet goed. De pan stond loeiheet en de boter werd dadelijk zwart. Toen moest het varkensvlees er nog in met alle gevolgen vandien. Het vlees werd meteen donker (lees zwart) en werd dan aanzien als klaar. Natuurlijk was de binnenkant nog zo rauw als wat. Dus heb ik enkel de consommé van varken gegeten en dan de groenten.
Eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat er al heel wat andere lessen zijn geweest waarin we wel heel lekker hebben gegeten. Zoals de vorige module roggevleugel met botersaus, tongrolletjes gevuld met juliennegroenten, ...
Als ik deze module met succes het examen afleg heb ik trouwens het diploma van hulpkok. Toch leuk om op zak te hebben vind ik. Zeker als je weet dat koken een soort hobby is voor mij.
Zoals bijvoorbeeld kokschool. Ondertussen zit ik aan de vijfde module aan de PIVA. Nu is dat de vleesmodule. Gisterenavond stond er een oeroud Vlaams gerecht, varkensvlees met aardappelen en courgette. Helaas was het vlees echt niet goed. De pan stond loeiheet en de boter werd dadelijk zwart. Toen moest het varkensvlees er nog in met alle gevolgen vandien. Het vlees werd meteen donker (lees zwart) en werd dan aanzien als klaar. Natuurlijk was de binnenkant nog zo rauw als wat. Dus heb ik enkel de consommé van varken gegeten en dan de groenten.
Eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat er al heel wat andere lessen zijn geweest waarin we wel heel lekker hebben gegeten. Zoals de vorige module roggevleugel met botersaus, tongrolletjes gevuld met juliennegroenten, ...
Als ik deze module met succes het examen afleg heb ik trouwens het diploma van hulpkok. Toch leuk om op zak te hebben vind ik. Zeker als je weet dat koken een soort hobby is voor mij.
Reacties
Een reactie posten